Sportactiviteiten.
Groep 7-8 hebben hun energie gestoken in wel heel veel sportieve activiteiten de afgelopen weken. Deze kanjers hebben 27 maart meegedaan aan het handbaltoernooi in Smilde met een jongens- en een meidenteam. De dames eindigden op een mooie 4e plek en de heren veroverden de 2e plaats! 
Een week later gingen onze sportievelingen de uitdaging aan in Diever. 3 April werd hier het schoolvoetbal gehouden. 3 Wedstrijden gespeeld en verloren. Aan de inzet heeft het niet gelegen en de kinderen hebben laten zien dat ze verlies kunnen accepteren en dat winnen leuk is maar niet iedereen de winnaar kan zijn. 

Zonder de inzet, hulp en begeleiding van de ouders hadden de kinderen niet zo’n fijne middag gehad. Dank jullie wel!

Shinemoment
In de bovenbouw hebben we het shinemoment…het moment om te shinen! Ben jij het middelpunt, dan komt jouw naam in prachtige letters op een grote poster te staan. Alle klasgenootjes geven jou zonnestraaltjes in de vorm van complimenten. Deze worden gedurende een week verzameld en opgeplakt. Je schrijft op wat jij leuk vindt en begint het compliment met “Je hebt….je bent…je kunt…” en vult dit aan. Op donderdag kijken we samen naar jouw shineposter. Alle kinderen uit de klas mogen jou vragen stellen en als afsluiter komt jouw favoriete hit op het digibord…alle positieve aandacht, omdat je dat verdient!

Blink
Dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe methode voor de vakken aardrijkskunde, topografie, geschiedenis, natuur en biologie. Het bijzondere aan deze manier van lesgeven is, dat alle vakken samensmelten in de lessen. Op dit moment staan de verkiezingen voor de Provinciale Staten en van de waterschappen voor de deur. Maar waarom is dit belangrijk? Hoe werkt dat eigenlijk? Wat doen ze? Via de lessenserie “Stem op mijn partij” richten de kinderen een partij op en gaan met deze partij een wereldprobleem – zoals de plastic soep – proberen op te lossen. Met de partij doen ze mee aan een verkiezing in de klas en de leerlingen gaan stemmen op de beste partij. Zo leren de kinderen o.a. hoe de verkiezingen werken, wat de  Europese Unie doet, wat rechten en plichten zijn, welke gevolgen keuzes hebben voor jezelf en voor groepen en dat je samen verantwoordelijk bent voor je dorp, land en werelddeel en we allemaal met elkaar verbonden zijn. Wat weten de kinderen al veel en wij horen prachtige discussies en meningen in het lokaal!

—————————————————————————————————————————————————————————————

November 2018

Voorleeswedstrijd
Drie leerlingen deden mee met de voorleeswedstrijd en ze waren alle drie erg goed. Het was voor de jury moeilijk en na lang overleg werd Noa Oldenbeuving de voorleeskampioen van onze school. Van harte gefeliciteerd, Noa!

Lego
Dinsdag 27 november hebben de kinderen van groep 7 en 8 een workshop “Lego we do” gedaan in de klas. Met deze vorm van werken met Lego ontdekken de kinderen de wetenschap. De veelzijdigheid van de Legostenen en met de programmeermogelijkheden van digitale technologie worden de kinderen aangemoedigd om de grenzen van hun creativiteit te verleggen, te onderzoeken, te ontwerpen, innovatieve ontwerpen te creëren en hun ideeën te delen. Het was een zeer geslaagde ochtend!

Fruitgilde
Woensdag 28 november heeft groep 7 de Fruitgilde meegeholpen met het plaatsen van fruitbomen. Fruitgilde heeft op 28 november op het terrein achter de afgebroken herberg de Oude Veenhoop,  de voormalige Appelhof, historische appelrassen geplant.

 

De kinderen vonden het erg leuk om mee te helpen.


september 2018

Topomaster
We zijn dit schooljaar gestart met een nieuwe methode Blink voor wereldoriëntatie. De topografie wordt gebruikt in de lessen ter ondersteuning van de lesstof en via het spel Topomaster. De kinderen spelen dit spel donderdagmiddag op hun chromebook, waarbij ze de topo van Europa aangeboden krijgen, naast vele weetjes en kennis. Wat vinden ze er zelf van?

Valerie: Ik vind het heel erg leuk! Je leert er veel van en als ik iets niet weet dan krijg ik een tip en dan weet ik het wel! Je kan makkelijke, gemiddelde en moeilijke vragen doen. Je kan punten verdienen en jezelf verbeteren. We spelen het spel elke donderdagmiddag en er zitten leuke filmpjes bij.

Veel speelplezier allemaal

 Kinderpostzegelactie
Vanaf woensdag 26 september t/m 3 oktober 2018 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. Ruim 160.000 kinderen gaan dit jaar langs de deuren. Ook onze leerlingen uit groep 7 en 8 doen mee. Hun missie: 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. Voor kinderen, door kinderen dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten  duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Ze gaan langs de deuren om postzegels en andere leuke producten te verkopen. En dat al generaties lang.

Call Now Button