Herinneringskamp Westerbork.
We zijn  met de bus naar het herinneringskamp Westerbork geweest. We werden ontvangen in het museum waar we een film hebben bekeken over het leven in het kamp, voor, tijdens en na de oorlog. Met een foto-opdracht zijn de kinderen in 2 en 3 tallen aan de slag gegaan en hebben bijzondere plaatsen vastgelegd met een camera. Van een fotograaf hebben ze tips en trucs gegeven. Prachtige resultaten!

Science in Beilen
Proefjes doen in het scheikundelokaal op het dr. Nassau College in Beilen met les van een docent van het voortgezet onderwijs! Gehuld in labjas, met in elke hand een reageerbuisje en poedertjes en vloeitsoffen gingen de kinderen aan de slag. Opperste concentratie en verwondering…want met azijn en jodium bruist de inhoud van het reageerbuisje bijna over de rand en toveren ze fantastische kleuren tevoorschijn. De middag werd afgesloten met een heerlijke smoothie, gemaakt door de scholieren.

Lampionnen
In het circuit gaan de kinderen aan de slag met de lampion. 6 Lampionnen stonden model en de kinderen mochten afgelopen vrijdag inschrijven welke ze graag willen maken. Het is erg fijn om een of twee  helpende ouder(s) in de groep erbij te hebben. Kunt u 3, 10 of 17 oktober helpen, dan zouden we graag van uw hulp gebruik maken.

 

Kinderboekenweek
Op dinsdagmiddag 1 oktober  werken de kinderen van groep 7&8 samen met de kleuters. Zij hebben een verhaal bedacht, verteld, geschreven, gemaakt en versierd. Hoe fijn is het dat de grote heren en dames van onze groep de woorden en ideeën van de jonge kinderen kunnen omzetten in woorden op papier? Samen toveren ze een boek tevoorschijn!

Gym
De dinsdagmiddag is een heerlijk moment om samen te spelen, bewegen en te sporten! Foto’s zeggen meer dan woorden….

Start
De kinderen zijn gestart in hun magische jaar van groep 7 & 8! De klas is gehuld in de betoverende sferen van Harry Potter. De eerst voorleesmeters zijn gemaakt in Harry Potter en de Steen der Wijzen. Ze vliegen op hun bezemstelen door o.a. de nieuwe methodes van rekenen en begrijpend lezen heen. En gaan er vol voor…wat worden we blij van jullie! Samen maken we er een top jaar van!

De Rijdende Popschool
4 Ochtenden in oktober krijgt groep 7 & 8 les van de Rijdende Popschool. De kinderen gaan in kleine groepjes actief aan de slag met muziek en komen in een heuse band te spelen!

WO II
Met Blink zijn we gestart met lessen over de WO II. Op dinsdag 17 september wordt er een bezoek gebracht aan het herinneringscentrum in Westerbork. Op vrijdag 11 oktober komt er een gastdocent in de klas, Max Ruiter. Hij komt vertellen over Smilde in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Call Now Button