Buitenplaats 
Op dinsdag 17 september zijn we met groep 5/6 (en veel hulpouders, bedankt!!) naar Museum de Buitenplaats gegaan. Hier bekeken we beelden en probeerden wij achter de bedoeling van de kunstenaar te komen. Ook maakten wij hierbij ons eigen verhaal en leerden wij dit presenteren aan elkaar. Het was jammer dat de regen wat roet in het eten gooide, maar we hebben een fijne ochtend gehad met elkaar!

Trotskastje
Iedere week is er een kind dat extra in het zonnetje wordt gezet. In groep 5/6 doen we dat met een trotskastje. Nadat je op het nummer van jouw voorkeur een rondje op de meesterstoel wordt rondgereden mag je de spullen uit jouw kastje laten zien! Een feestje om te zien hoe leuk de kinderen op elkaar reageren.

Circuit
In de middag hebben we ook dit jaar weer het talentencircuit. We hebben het eerste blok geknutseld, Weerwolven gedaan en toneelgespeeld. Ook hebben we de kleuters weer middagen geholpen. Erg fijn allemaal! Het volgende circuit gaan we knutselen aan de lampions en voor het versieren van de gang.

Start
Vrolijke, enthousiaste, maar ook gespannen gezichten op de eerste schooldag. Leuk om elkaar weer te zien en ook leuk om weer in een nieuwe groep te zijn. Inmiddels is het voor mij al verboden te zingen na een “prank” van de groep, helaas.. Zou het voorleesboek “Directeur Lolbroek” hier iets mee te maken kunnen hebben?

Gym
Méér gym dit jaar. De eerste gymlessen zitten er ook al weer op. Estafettes in duo’s, bankenvoetbal en wc-tikkertje.

Staal
Het eerste thema van het jaar is Thema Ziekenhuis. Erg leuk dat sommige leerlingen al van alles meegenomen hebben naar school om te laten zien. (En wat kunnen ze er ook veel over vertellen!).

Rekenen 
We zijn het jaar gestart met de digitale methode van Pluspunt 4. Al gauw merkten we dat het flink wennen was en hebben we besloten dat we het iets rustiger aan gaan doen en eerst zorgen dat we sommen tot 100 tiptop kennen door middel van een dagelijks rekencircuit. Met spellen, tempowerkbladen en Rekensprint werken we hier heel hard aan! Dat gaat helemaal goedkomen.

 

Call Now Button