Alweer een paar weken verder
We zijn alweer een aantal weken naar school en iedereen raakt weer wat meer gewend aan school. Groep 3 is natuurlijk heel anders dan groep 2, maar de kinderen leren het gelukkig allemaal snel. Inmiddels zijn we flink op weg met het tweede thema van lijn 3, waarbij we bezig zijn met het lezen. Ook zijn we alweer begonnen met blok 2 van rekenen.

Lezen thema 2 
In thema 2 van lijn 3 leren we de volgende letters: b – oo – m – ee – t – a – ie. Ook herhalen we de letters van thema 1. Hierdoor kunnen al korte woordjes gelezen en gemaakt worden. Het thema gaat over de herfst en verschillende onderwerpen over de herfst zullen dan ook ter sprake komen. Van vragen over de binnenkant van een boom tot vragen over de blaadjes van de boom en waarom die er bijvoorbeeld afvallen in de herfst.

Rekenen blok 2 
Ook bij rekenen zijn we al volop bezig in blok 2. In dit blok gaan we vooral bezig met het leren splitsen van de getallen 4, 5, 6 en 7. Ook leren ze hierbij hoe ze een splitsschema invullen en splitsen aan de hand van een verhaaltje.

Circuit 
We beginnen zo langzaam aan met het werken met een circuit. We zijn hiermee begonnen tijdens de verwerking van lijn 3. Dit betekent dat de kinderen niet alleen maar in het werkboekje werken tijdens de verwerking, maar dat ze dat afwisselen met het werken op de computer en het spelen van een leerzaam spelletje. Dit maakt het leren een stuk afwisselender.

Een vliegende start van het nieuwe schooljaar!
De eerste schooldag zit er alweer op! Best wel spannend om weer te beginnen: een andere ingang, een nieuw lokaal, nieuwe leerkrachten,  wat zijn de regels, wat gaan we allemaal doen en leren? Dit alles kost veel energie en uw kind zal misschien best moe zijn van alle nieuwe  indrukken. Maar…wat hebben alle leerlingen het goed gedaan deze eerste week, een compliment voor allemaal! Gelijk de eerste dag zijn we van start gegaan met taal/lezen en rekenen en iedereen deed super mee! Gelukkig was er tussen het harde werken door ook tijd voor een spelletje, dansje, knutselen (zie foto’s, de kinderen vonden het net een kinderfeestje!) of een verhaaltje. We hebben zelfs nog even op ons oude vertrouwde kleuterplein gespeeld, nog even lekker extra genieten van het zonnetje! Een goed begin dus en we gaan er samen een topjaar  van maken in groep 3!

Lijn 3
In groep 3 werken we met lijn 3 voor taal, lezen en spelling. We werken met thema’s, 12 thema’s per jaar. Thema 1 heeft als titel: de nieuwe groep. De leerlingen leren de volgende letters: r –d- i- k- aa- n –e- s. Ze leren  woorden lezen met de nieuwe letters, zoals rik – daan – kaas. Dit zijn mkm-woorden, met achter elkaar medeklinker – klinker – medeklinker. Tijdens de informatieavond vertellen wij u graag meer over lijn 3 en de doelen voor komend schooljaar. Ook krijgen de leerlingen bij elk nieuw thema oefenmateriaal mee naar huis, voor thema 1 geven we dit bij het startgesprekken mee.

Pluspunt 
Voor rekenen werken we dit jaar met de allernieuwste versie van de methode Pluspunt. We zijn gestart met een instapblok. In dit blok wordt veel herhaald wat in groep 2 is aangeboden. Aan het eind van het instapblok  kunnen de leerlingen o.a.: meer, minder en evenveel herkennen, de stippen op de dobbelsteen herkennen en tellen tot en met 10. Hoe we precies werken met pluspunt 4 en welke materialen gebruikt worden laten we graag aan u zien op onze informatieavond.

 

 

Call Now Button