Bijna vakantie!
Maar ook de laatste weken hebben we weer heel veel leuke dingen gedaan en geleerd. We hebben leuke spelletjes gedaan tijdens de juffen- en meesters dag. De race met verkleden op weg naar de verjaardag was erg grappig.

Daarna hebben we het project wilde bloemen gedaan. Nadat we buiten naar wilde bloemen  hadden gezocht, hielpen de kinderen van groep 7/8 ons tijdens ”het ontdek pad” in de grote zaal. We deden memorie, moesten proeven ( hihi) en kijken welke bloemen we al hebben geleerd.

   

 

Koningsspelen
Vrijdag 12 april hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 koningsspelletjes gedaan op school. Nadat de hele school lekker een ontbijtje had genuttigd werd er met veel goede zin gespeeld. Alle spelletjes waren in het teken van de Koning die bijna jarig wordt.

De boerderij:
We werken aan het project : de boerderij. We knutselen, zingen, praten en spelen over de boer en zijn dieren. We hebben een “echte ”boerderij in de klas met stro, klompen en een overall. Op maandag en donderdag middag komen enkele  kinderen van groep 4 t/m 8 ons begeleiden bij gezelschapsspelletjes, dan doen wij heerlijk spelletjes maar de kinderen vinden het ook fijn om zelf even te spelen.

PBS
We hebben weer een beloning , omdat we 50 muntjes hebben verdiend, de laatste muntjes kregen de 4 kinderen van groep 8, die dinsdag bij ons in klas zijn geweest en ons heel goed hebben geholpen. We mochten speelgoed/knuffels meenemen.


februari 2019

We werken over het project : “Ziek zijn”. Bij dit project horen 2 boeken, namelijk: Naar het ziekenhuis en Saar bij de dokter. Deze worden tijdens het project regelmatig voorgelezen. Groep 1 heeft een ziekenhuis en kinderziekenhuis in de klas, waar pleisters geplakt worden, verbandjes aangelegd en met de stethoscoop naar het hart geluisterd. De kinderen mogen hun eigen knuffel/ pop meenemen en deze in het ziekenhuis bedje leggen, wat ze zelf hebben gemaakt en heel goed voor hun knuffel/pop zorgen.

Met elkaar hebben we snot gemaakt, in de klas van juf Elze, met gelatine, suiker en water. Wat vies!! ( maar lekker gek.)
 

Buitenspelen
Voor de voorjaarsvakantie heeft groep 2 heerlijk buiten gespeeld en een mooi kampvuur aangelegd en broodjes gebakken…..en daarna een optocht, een optocht hoort erbij!

—————————————————————————————————————————————————————————————

november 2018

We hebben met Sint Maarten gezongen met de lampion in de Driemaster met en voor de ouderen. Dit was een heel mooi samenzijn.

Het sinterklaasproject : ”het huis van Sinterklaas”, is een succes. Er wordt geknutseld, gespeeld , gegymd en verkleed. Er zijn heel veel sinten en pieten op school. En we volgen het sinterklaasjournaal , ruilen pietenplaatjes en zien en horen  dat onze cadeautjes verkeerd zijn ingepakt. Als dat maar goed komt.

————————————————————————————————————————————————————————————

september 2018
We werken deze weken over het boek “Het kleurenwinkeltje” van Marjolein. We oefenen allerlei vaardigheden rondom vorm en kleur en maken we veel leuke dingen!

We gaan er met elkaar een gezellig schooljaar van maken en samen stappen we het schooljaar in, dit doen we door voetstappen te maken van papier. We zijn begonnen met het thema het “Nieuwe Schooljaar” van Kleuteruniversiteit. Allerlei lessen komen aan bod over dit thema. Zo hebben we al in het speellokaal een spel gedaan waarbij we hebben geprobeerd om met zoveel mogelijk kinderen in een hoepel te staan. Dit past bij de oefeningen van de gouden weken. Er wordt ook heerlijk met elkaar buiten gespeeld.

Call Now Button